سمعک وسیله ای است که برای بهبود شنوایی و قابل شنیدن کردن صدا برای فرد دچار کم شنوایی ، طراحی شده است. سمعکها در بیشتر کشورها به عنوان وسیله پزشکی طبقه بندی می شوند و طبق مقررات مربوطه تجویز می شوند. شما در نوشتار حاضر با انواع سمعک همراه با عکس، سمعک مناسب شما و تجویز سمعک در منزل آشنا خواهید شد.
برای مشاوره رایگان در مورد سمعک با ما تماس بگیرید
سمعک چیست؟
سمعک وسیله الکترونیکی کوچکی است که در گوش یا پشت گوش قرار می گیرد. این امر بعضی از صداها را بلندتر می کند تا فرد مبتلا به کم شنوایی بتواند صدا ها را بشنود و در فعالیتهای روزانه مشارکت بیشتری داشته باشد. سمعک به افراد کمک کند صداها را در هر دو فضای آرام و پر سر و صدا ، بهتر بشنوند.
سمعک دارای سه قسمت اساسی است: میکروفون ، تقویت کننده و بلندگو. این پروتز پزشکی صدا را از طریق میکروفون دریافت می کند ، امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند و آنها را به یک تقویت کننده می فرستد. تقویت کننده قدرت سیگنال ها را افزایش داده و سپس آنها را از طریق بلندگو به گوش می فرستد.
سمعک ها در درجه اول به افرادی که دچار کم شنوایی هستند، در بهبود شنوایی و درک گفتار کمک میکند. مراحل ارزیابی مشکلات گوش و تجویز سمعک قابل انجام در منزل شما می باشد.
کم شنوایی چگونه بوجود می آبد؟
کم شنوایی در نتیجه آسیب رسیدن به یک یا چند بخش از گوش بیرونی، میانی یا داخلی است. کم شنوایی ممکن است ناشی از آسیب دیدن سلول های حسی کوچک در گوش داخلی به نام سلول های مویی است. به این نوع کاهش شنوایی کاهش شنوایی حرکتی گفته می شود. این آسیب می تواند در نتیجه بیماری ، پیری ، یا صدمه ناشی از سر و صدا یا داروهای خاصی ایجاد شود. سمعک لرزش یا vibration صدای وارد شده به گوش را بیشتر می کند. سلولهای مو باقی مانده ، ارتعاشات بزرگتر را تشخیص داده و آنها را به سیگنالهای عصبی منتقل می كنند.
هرچه صدمه به سلول های مویی فرد بیشتر شود ، از دست دادن شنوایی شدیدتر و نیاز به سمعک قوی تری است. با این وجود ، محدودیتهای عملی برای میزان تقویت سمعک وجود دارد. علاوه بر این ، اگر گوش داخلی خیلی آسیب دیده باشد ، حتی لرزش های بزرگ به سیگنال های عصبی تبدیل نمی شوند.
انواع دیگر کم شنوایی شامل کم شنوایی انتقالی، حسی- عصبی ، ترکیب دو مورد قبل و کم شنوایی عصبی است. هر کدام از انواع کم شنوایی ها نیازمند بررسی دقیق متخصص دارد. امکان ویزیت و تجویز سمعک در منزل این پروسه را آسان تر کرده است.
انواع سمعک
سمعک ها بر اساس شکل ظاهری و قرار گیری به چند دسته تقسیم می شوند که در ادامه با انوع سمعک و ویژگی هرکدام آشنا خواهیم شد:
سمعک پشت گوشی :

ابتدایی ترین نوع سمعک، سمعک های پشت گوشی هستند. تمام امکانات سمعک پشت گوشی در یک دستگاه که پشت گوش قرار می گیرد تعبیه شده است و پس از دریافت امواج صوتی، صدا از طریق یک شلنگ نازک که به درون گوش راه دارد، وارد گوش می شود.این نوع سمعک برای هر گروه سنی با هر میزان افت شنوایی می تواند مفید باشد. بخصوص برای نوزادان، اطفال و سالمندان تجویز این نوع سمعک ترجیح داده می شود.
سمعک های پشت گوشی ظریف:

ابزاری هستند که بخش کوچکی از سمعک بیرون قرار می گیرد و گیرنده یا بلندگو در داخل کانال گوش قرار دارد که سپس توسط یک سیم الکتریکی نازک به دستگاه اصلی وصل می شود. به همین دلیل ، این نوع سمعک ها معمولاً از سمعک های پشت گوشی که پیشتر ذکر شد کوچکتر هستند. این سمعک ها گزینه خوبی برای کاهش شنوایی خفیف تا متوسط هستند.
سمعک های داخل گوشی :

کلیه اجزا این سمعک ها داخل مجرای گوش قرار میگیرد. این سمعک ها یکی از دو سبک سمعک های بزرگ هستند که پوشیدن و تنظیم آن ساده می باشد و برای کاهش شنوایی خفیف تا شدید استفاده می شود. معمولا به اطفال و نوزادان توصیه نمی شود.
سمعک های داخل کانالی

اجزای این نوع سمعک کاملا داخل کانال گوش قرار می گیرند و تنها بخش کوچکی از پوسته سمعک در گوش بیرونی قابل دیدن است. این نوع سمعک انتخاب مناسبی برای کاهش شنوایی خفیف تا ملایم است.
سمعک های نامرئی :

به دلیل قرار گیری در عمق گوش برای همه ی افراد توصیه نمی شود و برای کاهش شنوایی خفیف تا متوسط مناسب هستند.
جدول ویژگی های انواع سمعک
انواع سمعک | ویژگی ها |
سمعک های پشت گوشی |
|
سمعک های پشت گوشی ظریف (رسیور داخل کانال) |
|
سمعک های داخل گوشی |
|
سمعک های داخل کانالی |
|
سمعک های نامرئی |
|
چه سمعکی برای من مناسب است؟
سمعک مناسب شما بستگی به نوع و شدت کم شنوایی شما دارد. انواع تکنولوژی های مختلف در تولید سمعک وجود دارد که هرکدام می تواند برای مشکل شما متناسب باشند.در این زمینه باید به متخصص شنوایی شناس خود اعتماد کنید. دقت کنید قیمت سمعک می تواند در بازه متفاوتی باشد، اما گران بودن لزوما نشانه بهتر بودن سمعک یا اینکه برای شما مناسب تر باشد، نیست. سمعک قرار است در منزل و خارج منزل به صورت روزمره استفاده شود پس تجویز سمعک مناسب و راحت اولویت دارد.
سمعک تک گوشی یا دو گوشی
یکی از مهم ترین سوالات مراجعان تجویز سمعک در منزل این است که سمعک تک گوشی برای من مناسب است یا دو گوشی؟ سمعک تک گوشی به مرور باعث ضعیف شدن عصب شنوایی طرف مقابل می شود و همچنین در استفاده طولانی مدت به شنوایی هم کمکی نخواهد کرد. در این زمینه به نظر متخصص شنوایی شناسی خود اعتماد کنید.
قالب گیری گوش برای تجویز سمعک در منزل

قالب گیری گوش برای تجویز سمعک به دلیل جلوگیری از جا به جایی بی دلیل سمعک در گوش و استفاده از آن راحت تر انجام می شود. انواع سمعک ها نیاز به قالبگیری مخصوص خود توسط متخصص شنوایی شناسی دارد. متخصصین ما تجویز سمعک در منزل و اجرای تمامی مراحل قالب گیری گوش و پرو نهایی در منزل را امکان پذیر کرده اند.
متناسب با مشکل فرد و بخشی از گوش که باید قالب گیری شود از انواع مواد برای قالب گیری استفاده می شود. بدین منظور قبل از قالب گیری گوش وضعیت مجرای گوش توسط متخصص مورد بررسی قرار می گیرد.
قیمت سمعک
قیمت سمعک به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند مدل و مارک سمعک،میزان کم شنوایی و نوع سمعکی که مورد نیاز شخص است.اینکه سمعک آماده و یا ساخته شده مخصوص گوش شخص باشد.
4 مورد زیر تاثیر اصلی در قیمت سمعک دارد:
- تکنولوژی استفاده شده در تولید سمعک: دیجیتال، آنالوگ، نامرئی و ...
- برند سمعک
- نوع سمعک که در بخش های قبلی انواع آن شرح داده شد.
- گارانتی و پشتیبانی سمعک
متخصص شنوایی شناسی و پزشک متخصص می تواند در زمینه انتخاب سمعک مناسب شما را یاری کنند. برای آگاهی در زمینه قیمت تجویز سمعک در منزل، قیمت قالب گیری گوش و قیمت تنظیم سمعک در منزل با ما تماس بگیرید.
تجویز سمعک در منزل
مراحل تجویز سمعک، قالب گیری و نتظیم آن بسیار زمانبر می باشد. تجویز سمعک در منزل توسط متخصصان با تجربه برای کودکان، بزرگسالان و سالمندان قابل انجام است.
شنوایی سنجی در منزل
تیم هوم ویزیت با هدف راحتی بیماران امکان شنوایی سنجی در منزل، قالب گیری گوش در منزل، تجویز و تنظیم سمعک در منزل را فراهم کرده است. هر کدام از این مراحل به صورت مستقل و در تمامی مناطق تهران و حومه قابل انجام است. کافیست با ما تماس بگیرید.
برای مشاوره رایگان سمعک با ما تماس بگیرید.